Després de més de 500 km de carretera, ens aturem a Toirano on demà visitarem les seves grutes. És una parada agraïda perquè queda molt a prop de l’autopista i així no et desvies gaire de la ruta però la fas més amena, que anant amb nens sempre és millor.

grotte-d-toirano

És dissabte i després de pagar l’entrada (12 €/adults, infants fins a 5 anys gratuït) ens reunim tots a l’entrada de la cova per a endinsar-nos a les profunditats de la Terra.

grotte-di-toirano

Ja sabeu que ens agrada visitar coves i aquesta no va ser una excepció. És un conjunt de 3 coves molt diferenciades entre elles en quant a formacions geològiques, de la primera destaquen les típiques estalactites enormes, la segona cova tot i que és pedra sembla ben bé cera, sembla que hagin cremat milions d’espelmes i s’hagin creat aquestes formacions tan especials, no n’havíem vist mai cap com aquesta, preciosa; i la tercera destaca pel color rogenc de la roca, meravellosa també.

grotteditoirano

Com a curiositat, sembla ser que hi han trobat restes d’óssos, que vivien a les coves fa milers d’anys. Les explicacions en italià ens les vam perdre però la visita va valdre la pena i així els quasi 800 km que quedaven fins a casa, es feien menys feixucs.

grotte-toirano

A partir d’ara km i km, peatges i més peatges i poca cosa més a destacar.

Somos una familia con un niño de 5 años y una perrita que adora bañarse.
Nos encanta salir en furgo, el contacto con la naturaleza y descubrir juntos tierras lejanas... ¿nos acompañas?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.