Mushing en familia, una experiència inoblidable per a disfrutar de la neu

Categorías Excursiones en Catalunya, Lleida

Dissabte teníem reservada una sorpresa molt especial per al nostre fill.

L’experiència de lliscar sobre la neu amb un trineu estirat per gossos, mushing!

Mushing en familia.jpg

De nou, es fa difícil fer-li entendre en què consistirà emocionalment, i de nou un somriure permanent als llavis de tots 3 garanteixen una experiència fabulosa.

No és una activitat econòmica, però és fantàstica i tenia moltes ganes que el petit la pogués viure.

Així que dissabte ens vam despertar ben d’hora, vam anar a veure com sortia el sol per darrere l’embassament de la Llosa de Cavall i després d’esmorzar vam pujar cap a la neu. Il·lusos de nosaltres, no vam pensar pas que la resta de la humanitat també tindria ganes de neu i vam trobar un embús important a l’entrada de l’estació d’esquí. Vam patir pensant que no arribaríem a l’hora estipulada per a l’activitat, però finalment, aparcàvem puntuals al pàrquing. I en aquest moment, rebíem la trucada dels responsables del mushing que s’endarrerien, que no sabien ben bé quant tardarien… Així que, com que feia un sol esplèndid ens vam acomodar mentre esperàvem que arribessin amb els protagonistes de quatre potes.

furgo-mushing

Van arribar amb 1 hora de rellotge de retard, i encara vam haver d’esperar perquè per davant nostre hi havia una parella que tenia reservada l’hora d’abans. Tret de l’espera sense cap tipus de compensació, i que va fer que tot anés molt més accelerat del que haguéssim desitjat pel preu pagat, al veure als huskies ens vam oblidar de tot.

Ens van demanar col·laboració per a treure’ls del remolc i amb molt de gust, vam anar col·locant a cada gos al seu lloc per a formar l’equip perfecte. Estaven bojos per sortir corrents, un total de 10 gossos fan que el trineu llisqui amb prou rapidesa per la neu. Evidentment van fent canvis de gossos per a poder estar tot el matí oferint el servei; Que s’ha de reservar amb bastant antelació i s’han de tenir mínim 3 anys per a poder pujar al trineu. També és necessari usar casc i ulleres per a evitar que la neu que aixequen els gossos amb les potes t’entri als ulls.

furgo-mushing

Quan va ser el nostre torn, vam pujar tots 3 dalt del trineu, mentre el musher conduïa des de darrere. Quina sensació, des del primer segon gaudeixes d’una experiència difícil de descriure, és una passada! El recorregut es fa curtíssim i ràpidament arribem al punt on els gossos fan mitja volta per a tornar al punt inicial. El musher intenta explicar-nos l’origen del mushing i demés, però nosaltres estem més pendents de posar els 5 sentits a gaudir de l’experiència. Esquivem algunes persones que caminen amb raquetes pel mateix sender nevat i de seguida es fa l’hora de baixar del trineu.

En aquest moment, mentre la següent família es prepara per a pujar, aprofitem per a fer moixaines a tots els gossos, els hi porten aigua mentre els acaronem i els hi donem les gràcies per l’experiència viscuda. Marxem tots 3 emocionats i feliços.

¿Us heu plantejat mai fer mushing en familia?

Somos una familia con un niño de 9 años y dos perritas que adoran bañarse.
Nos encanta salir en furgo, el contacto con la naturaleza y descubrir juntos tierras lejanas... ¿nos acompañas?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.