Visita súper recomanable al CRAM, el centre de Conservació i Recuperació d’Animals Marins

Categorías Barcelona, Excursiones en Catalunya

Aquesta visita estava programada per abans del viatge a les Açores, per a introduir els animals marins que possiblement veuríem a les illes, però a última hora no hi vam poder anar, així que la vam aplaçar i aquest dissabte era el dia.

Vam conduir fins a El Prat de Llobregat, on el CRAM queda entre l’aigua de la platja i l’aeroport, un emplaçament, com a mínim, curiós.

CRAM

A les 10h del matí començava la visita familiar La Tortuga Floreta dirigida a infants d’entre 3 i 5 anys. Un cop totes les famílies, una vintena, estàvem a punt, ens van dividir en dos grups, cosa que s’agraeix, perquè aquestes visites es gaudeixen més en grups reduïts, va començar la visita pròpiament.

A l’inici la noia ens va fer una explicació acompanyada d’una projecció que explicava el conte de la tortuga Floreta, el conte, un recurs ideal per a introduir temes als infants, així que tots ben atents a l’explicació i descobrint curiositats que desconeixíem. Després de jugar amb uns imants per a conscienciar-nos a tots (grans i petits) sobre l’impacte de les deixalles al món marí, vam sortir a fora a veure una tortuga marina de dimensió real per a comprovar els nous descobriments. Ens va explicar com feien els rescats i com es tractaven les principals afeccions amb les que arribaven les tortugues, que són a dia d’avui els únics inquilins d’aquest centre.

A vegades han d’intervenir amb altres animals com dofins o balenes, però sempre ho fan in situ a la platja on l’hagin trobat, mai els traslladen fins al centre perquè no tenen els recursos suficients per al trasllat i no sobreviurien.

A la última part de la visita es poden contemplar els exemplars que tenen en aquell moment als aquaris, són tortugues especials, n’hi havia una que havia perdut un ull, una altra havia perdut una aleta… i el millor de tot, és que l’objectiu final és alliberar-les i que tornin al seu habitat natural, així que, des d’aquí, ja sabeu que recolzem aquests projectes que fomenten l’educació i conscienciació i que vetllen pel benestar dels animals.

Furgo-CRAM

Somos una familia con un niño de 9 años y dos perritas que adoran bañarse.
Nos encanta salir en furgo, el contacto con la naturaleza y descubrir juntos tierras lejanas... ¿nos acompañas?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.