Després de 6 anys, teníem moltes ganes de tornar al Marroc, de poder gaudir de la màgia del desert amb el nostre fill. Així que després de disfutar d’Andalusia el nadal passat, hem decidit baixar una mica més i descobrir el país veí amb la furgo.

furgo-merzouga

La veritat és que fer més de 4.000 km en 1 setmana és una pallissa, però sempre serà millor que quedar-se a casa.

Poc a poc us aniré explicant la ruta que hem fet i els petits tresors que hem anat descobrint; però bàsicament ha sigut:

Dia 1: Barcelona – Granada

Dia 2: Granada – Algeciras

Ferry Algeciras – Tànger Med

furgo-ferry

Tanger Med – Chefchaouen

Dia 3: Chefchaouen – Azrou

furgo-chefchaouen

Dia 4: Azrou – Merzouga

furgo-azrou

Dia 5: Merzouga – Touda – Dades – Skura

Furgo - Erg Chebbi.jpg

Dia 6: Skura – Ait Ben Haddou – Rabat

furgo-ait-ben-haddou

Dia 7: Rabat – Tànger Med

furgo-rabat

Dia 8: Ferry Tànger Med – Algeciras

Dia 9: Algeciras – Alacant

Dia 10: Alacant – Barcelona

Primer de tot recordar que per a entrar a Marroc és necessari el passaport en vigor amb mínim 6 mesos de vigència durant l’estada al país. Que per a fer el passaport als menors d’edat, cal anar tots dos progenitors a la comissaria de la policia per a firmar el consentiment. I que actualment (desembre 2016) la taxa per a l’expedició d’aquest document és de 26 € cadascun.

Per altra banda, viatjar a Marroc amb gossos no és tasca senzilla, de fet, el que no és senzill és tornar-lo a entrar a Europa. És necessari fer-li analítiques per laboratoris autoritzats per a confirmar que no té cap malaltia etc, per aquest motiu, vam decidir que durant aquest viatge la nostra Lüa no ens acompanyaria. El bebe l’ha trobat a faltar cada dia. Una pena.

Nosaltres vam escollir creuar els 14km de l’estret de Gibraltar per Algeciras i arribar a Tànger Med, ja que ens havien comentat que era més fàcil el tràmit de segellar els passaports perquè es feia dins el propi vaixell. Val a dir, que aquest tràmit és senzill i ràpid, però al port de Tànger Med, s’han de fer els papers per a poder entrar la furgo i no es caracteritzen per ser ràpids. Així que paciència, un somriure i moltes ganes d’entendre el francès. No oblideu la carta verda del vehicle, us la facilitarà la vostra assegurança gratuïtament i és imprescindible per a obtenir el permís per a circular per Marroc.

Per a la nostra sorpresa, les carreteres estan prou bé, no hi ha massa tràfic, tret de les grans ciutats i el combustible és més econòmic que aquí, 0’84 €/litre (desembre 2016). Hi ha molta presència policial, a cada entrada i sortida d’una ciutat hi ha control policial, sense problemes.

Pel que fa a viatjar amb nens, només podríem destacar que ha sigut una avantatge, tothom ens ha tractat super bé i no hem tingut cap handicap. Per als seus ullets, el desert ha sigut igual o més fascinant que per a nosaltres; Ha gaudit com un més i ha aguantat els milers de quilòmetres a la cadireta de la furgo com un campió.

No voldria deixar de fer menció al pitjor del viatge, i ha sigut la quantitat de gossos abandonats que hem vist per totes les carreteres, manades de gossos orfes, una pena.

Somos una familia con un niño de 5 años y una perrita que adora bañarse.
Nos encanta salir en furgo, el contacto con la naturaleza y descubrir juntos tierras lejanas... ¿nos acompañas?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.